cytrusy i owoce

Sprzęt do wyciskania soków z owoców i warzyw

Wyciskarka do soków pozwala na samodzielne przygotowanie napojów z warzyw i owoców. Możemy stworzyć świeże koktajle, smoothies czy też zwykłe soki i od razu je wypić. Takie napoje są źródłem wielu witamin i minerałów. Co więcej, wiemy co pijemy. Wrzucamy tylko te składniki, które chcemy. Nie musimy martwić się o konserwanty czy ulepszacze koloru, których pełno w sokach z kartonów i butelek. Świeże soki są zdrowe i smaczne.

Przy wyborze wyciskarki do soku warto wybrać te wolnoobrotowe- z nich otrzymujemy napoje o największej wartości odżywczej. Dzięki dużej sile nacisku, z komórek roślinnych pozyskujemy łatwo przyswajalne antyoksydanty oraz enzymy. Przy regularnym piciu świeżych soków osiągniemy regenerację, odkwaszenie i detoksykacje organizmu. Poczujemy przypływ energii, wolniej będziemy się męczyć, a nasza skóra nabierze blasku.

Zdrowa dieta jest również pomocna w profilaktyce chorób i podczas leczenia, a soki z warzyw i owoców będą idealnym jej składnikiem. Co ciekawe- świeże napoje warzywne mogą pomóc w szybszej utracie wagi. W momencie, kiedy jesteśmy na diecie i ograniczamy spożywanie pokarmów organizm cały czas odczuwa brak wartości odżywczych, i sygnalizuje głód. Ponadto spożywając gotowane produkty dostarczamy mu kalorie, ale często bez witamin, które wypłukują się we wrzącej wodzie. Wspomagając dietę naturalnymi sokami sprawimy, że zamiast pustych kalorii nasz organizm dostanie dawkę naturalnej energii oraz wzbogaci się w witaminy. Owoce zmniejszają głód i pozwalają ograniczyć podjadanie. Dużo lepiej wyjdziemy jeśli wypijemy szklankę soku pomarańczowego, niż zjadając czekoladowego batonika.

Jaką wyciskarkę wybrać? W ofertach sklepów znajdziemy pionowe lub poziome, które z kolei dzielą się na jednoślimakowe i dwuślimakowe. Wszystkie nowsze urządzenia posiadają ciche, bezawaryjne silniki indukcyjne. Wykonane są z materiałów bezpiecznych dla zdrowia, nie zawierają szkodliwych substancji. Wyciskarka do soku może służyć również do produkcji innych napojów. Sorbety, smoothies, dipy, sosy, musy, mleko roślinne (sojowe czy ryżowe), masło orzechowe lub migdałowe, tofu- to wszystko możemy stworzyć jednym urządzeniem.

standard

Dodaj odpowiedz